• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Українська молодь на Міжнародному фестивалі у місті Пулави.

Українська молодь на Міжнародному фестивалі у місті Пулави.

2014-10-01

Дитячий духовий оркестр « Гармонія» охопив дітей сіл Білогородки та Музич. Він був створений на базі Петрівської школи мистецтв,яку очолює Зінаїда Кожем’яченко. У цьому році оркестр став одним із учасників престижного Міжнародного фестивалю духової музики « Промінь-2014». Фестиваль відбувся у у місті Пулави ( Польща).

Восени,з 11 по16 вересня, цей яскравий фестиваль духової музики проводиться в Польщі вже четвертий рік поспіль. Подорожуючи містечками країни, свою майстерність демонстрували дитячі музичні колективи з різних країн світу. Вдячні слухачі із задоволенням слухали виступи колективів України,Латвії, Словенії та Венгрії.

За словами відвідувачів фестивалю, в складний для України час наші юні музиканти змогли достойно представити країну, а також показати, що українська держава живе не тільки політикою, а ще має чим пишатися в культурній царині.

Керівник оркестру , Василь Шуляк ,на фестивалі вже вчетверте. І до того ж , його оркестр «Гармонія»— є єдиним оркестром що, на прохання організаторів і вибагливих поціновувачів музики, супроводжує фестиваль від першого дня до завершення. Дитячий духовий оркестр «Гармонія» представив найкращі українські музичні твори в містечках: Баранов, Ніленчув, Казімеждольне.

Концертна програма оркестру складалася з понад десятка творів сучасних, народних естрадних та джазових творів . Цього року колектив оркестру « Гармонія» виглядав надзвичайно патріотично: у костюмах поєдналися жовто-блакитні кольори і золоті вставки так і виблискували на сонці. Патріоти України гідно представили державу. Всі оточуючі із захватом сприймали оркестр. А під час перерв у дружньому спілкуванні наших земляків з поляками не раз можна було почути таке рідне: « Слава Україні».

Заключний виступ відбувався на стадіоні у Пулаві. Всі музичні колективи,маршируючи, виходили до глядачів. Різноманітні дефіле мажуреток , оркестрантів , сольні виступи захоплювали публіку. На завершення фестивалю саме духовий оркестр «Гармонія» запрошували на біс неоднарозово.

У вільний час білогородчани та музичани ознайомились із архітектурними пам’ятками Пулави, побували у порту ріки Вісла , полюбувалися краєвидами,відвідали замки.

Повертаючись додому, учасники активно обговорювали поїздку і мріяли про майбутні поїздки на фестиваль.

Кiлькiсть переглядiв: 109

Коментарi